VZW verbonden aan Université catholique de Louvain

Let's talk efficiency !

0800 21 332

Enkele antwoorden op uw vragen

Hoe worden de partner-taalscholen geselecteerd?

De partnerscholen van CLL worden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun intensieve taalprogramma's. Ze worden bezocht door een klein aantal Franstaligen waardoor men volledig ondergedompeld kan worden in de doeltaal!

De scholen stellen de lerende centraal: de organisatie en het onthaal zijn er warm en vriendelijk en iedereen kan er op individuele aandacht rekenen.

De lessen worden gegeven in kleine groepjes met een interactieve mondelinge benadering, gericht op een snelle vooruitgang via interessante en stimulerende lessen. Kleine groepjes maken een persoonlijk contact mogelijk met de opleiders die "native speakers" en ervaring hebben in het aanleren van talen aan buitenlanders. Ze zetten zich persoonlijk in voor uw vooruitgang.

Sociale of culturele activiteiten en uitstapjes tijdens het weekend betrekken de deelnemer voor 100% bij de doeltaal. Elke school heeft een gevarieerd activiteitenprogramma waardoor ze de taal kunnen leren kennen via zijn culturele rijkdom en tradities.

Onze partnerscholen heten deelnemers uit de hele wereld welkom en brengen een mooie mix van nationaliteiten. Internationale ontmoetingen en een open houding stimuleren de studenten om hun taalvaardigheid uit te breiden!

Specifiek voor kinderen en jongeren

CLL kiest zorgvuldig scholen uit met:

 • een veilige omgeving;
 • toezicht 7 dagen per week, 24 uur per dag;
 • een professionele staff en voldoende personeel voor een individuele begeleiding;
 • vol of half pension en een comfortabel verblijf (gastgezin of residentie);
 • gezonde en gevarieerde voeding (specifieke menu's op verzoek in bepaalde scholen);
 • sportinfrastructuur (tennis, zwembad, turnzaal, ...);
 • computerzalen en multimedia.

Welke zijn de verschillende types taallessen die worden aangeboden?

De taalcursussen in onze taalverblijven zijn intensieve of half-intensieve cursussen per groep van maximum 10 tot 15 deelnemers (minder voor jongeren). Er wordt een test in de doeltaal afgenomen door de partnerschool, voor vertrek of ter plaatse op uw eerste lesdag om u in de juiste groep te kunnen plaatsen.

In bepaalde gevallen voorziet de partnerschool ook individuele lessen en/of home tuition (zie hieronder). Deze worden omschreven in de beschrijving van de bestemming.

Wat is home tuition?

Dat is een programma waarbij de student privélessen volgt aan 15 tot 20 uur per week en in vol pension logeert in de woning van zijn leerkracht. Buiten de lessen neemt u deel aan het dagelijkse leven van uw gastgezin en de activiteiten en excursies die door uw leerkracht worden aangeboden: de beste manier om de taal in reële situaties te oefenen!

Welke zijn de accommodatiemogelijkheden ter plaatse?

Naargelang de bestemming beschikt u over verschillende mogelijkheden:

 • het gastgezin: deze gezinnen worden zorgvuldig geselecteerd door onze partnerscholen. Deze formule is ideaal voor studenten van alle leeftijden, ze zorgt immers voor een totale culturele onderdompeling en een efficiënte vooruitgang. Warm en vriendelijk onthaal;
 • het studentenverblijf: formule aanbevolen voor 18-25 jarigen, individuele kamer en gedeelde gemeenschappelijke ruimtes;
 • appartement of studio: kleine volledig uitgeruste ruimtes voor wiel staat op zelfstandigheid;
 • home tuition bij de leerkracht: privélessen in totale onderdompeling in taal en cultuur met een lokale native speaker;

Sommige bestemmingen bieden ook een verblijf aan in een jeugdherberg, hotel of guest house.

Wat is de gemiddelde leeftijd van de deelnemers?

Wij organiseren taalverblijven voor volwassenen vanaf 18 jaar (zie de bestemmingen voor volwassenen). In de zomer zijn de meeste deelnemers 18 tot 25 jaar.

Onze onderdompelingsverblijven zijn gericht op jongeren van 8 tot 19 jaar, verdeeld in groepen die samengesteld zijn volgens leeftijd en niveau (zie bestemmingen voor kinderen en jongeren).

Wat is de duur van een taalverblijf?

Volgens de bestemming kunt u vertrekken voor een minimale duur van 1 tot 4 weken (kort verblijf) of van 1 maand tot 1 jaar (lang verblijf).

Hoe inschrijven?

Voor een doeltreffende organisatie van uw opleiding moedigen wij u aan om u zo snel mogelijk in te schrijven! Contacteer-ons om een offerte te verkrijgen en u in te schrijven.

Eens uw inschrijving gevalideerd werd, neemt CLL contact op met de partnerschool, u ontvangt een bevestiging via e-mail. De factuur (in Euro) wordt u per e-mail en per post toegestuurd. U moet deze betalen binnen de 15 dagen, rekening houdend met de wisselkoers. Als uw verblijf binnen de 15 dagen begint, moet de factuur na ontvangst betaald worden.

U kunt op verschillende manieren betalen:

 • via overschrijving op rekening van CLL 271-0618277-31 -  IBAN : BE04 2710 6182 7731, BIC : GEBABEBB ;
 • in contanten of met Bancontact aan het onthaal van één van onze CLL-centra (Brussel, Louvain-la-Neuve, Namen of Woluwe).

Na ontvangst van de betaling stuurt CLL u alle praktische details over uw taalverblijf. De informatie over de accommodatie wordt gegeven 1 tot 2 weken voor uw vertrek.

Wat is inbegrepen in de prijs van een verblijf?

De aangegeven prijzen omvatten meestal:

 • de taalcursus;
 • het pedagogische materiaal;
 • het logies;
 • de inschrijvingskosten.

De precieze lijst met wat inbegrepen of optioneel is (maaltijden, activiteiten) wordt omschreven in de beschrijving van elke bestemming.

De aangegeven prijzen omvatten meestal niet:

 • de reis naar de bestemming (de dichtstbijzijnde luchthaven wordt aangegeven in de beschrijving van elke school);
 • de transfer van en naar de luchthaven (deze laatste wordt meestal verzorgd door onze partnerscholen en moet bij inschrijving mits supplement gereserveerd worden);
 • de reis- en annulatieverzekeringen.

Wij raden u aan om uw vervoer naar de bestemming niet te reserveren alvorens u de bevestiging hebt ontvangen van uw inschrijving voor de taalcursus en de reservatie van uw logies!

De prijzen vermeld op deze site en in onze brochures zijn geldig voor een verblijf in 2014 en staan uitgedrukt in euro. Ze kunnen aangepast worden in functie van de wisselkoers op het moment van inschrijving. Deze bedragen worden met 5 tot 15 euro bankkosten verhoogd, naargelang de bestemming.

Is een reisverzekering mogelijk?

Alle deelnemers aan de taalverblijven van CLL moeten een reisverzekering afsluiten die de medische kosten en bijstand (repatriëring) dekt. Als u geen dergelijke verzekering hebt, kan CLL u een volledige verzekering aanbieden voor 90 euro voor een verblijf van maximum 6 maanden, vermeerderd met 15 euro per bijkomende maand. De verzekering moet aangegaan worden op het moment van de inschrijving en de betaling van het verblijf. De algemene voorwaarden van deze verzekering zijn op verzoek beschikbaar.

Is een annulatieverzekering mogelijk?

CLL biedt u een aanvullende annulatieverzekering aan die onder meer annulaties dekt omwille van ziekte, ongeval of overlijden (met inbegrip van een verwante tot de 2de graad), schade of diverse dagvaardingen. Deze verzekering wordt aangegaan bij maatschappij l'Européenne (algemene voorwaarden op verzoek beschikbaar). Prijs : 4,5% van het totale bedrag van het verblijf (kan zonder vooropzeg vanwege de verzekeringsmaatschappij gewijzigd worden). De verzekering moet aangegaan worden op het moment van de inschrijving en de betaling van het verblijf.

Visa en paspoort

Let erop dat u de nodige documenten bezit voor uw reis. Aarzel niet om ons te contacteren over uw verblijf in het buitenland. Neem ook een fotokopie van uw identiteitsdocumenten mee.