VZW verbonden aan Université catholique de Louvain

Let's talk efficiency !

0800 21 332

Cursussen Frans

CLL Language Centres werd in 1984 opgericht door de Universiteit van Louvain-la-Neuve (UCLouvain) en organiseert taaltrainingen voor volwassenen, tieners, kinderen en bedrijven.

Onze Franse afdeling organiseert since meer dan 30 jaar een brede waaier aan intensieve Franse taalopleidingen en combineert dit met een ontdekkingstocht doorheen de Belgische Franstalige cultuur.

De geografische en historische verbondenheid met de Universiteit biedt ons de mogelijkheid jullie te verwelkomen op 2 universiteitscampussen. De ene in het kosmopolitische Brussel, tevens hart van Europa, de andere in Louvain-la-Neuve, een internationale universiteitsstad.

 

Cursus Frans - Zomer 2018

French courses in Brussels

French4Life : Programma Alizé

Je hebt beslist om deze zomer je Franse taalkennis een serieuze boost te geven!

Je bent net in België komen leven en werken en wil graag de Franse taal beter beheersen om meer op je gemak te zijn in je sociale en professionele omgeving?

Kies dan voor het Programma Alizé, twee weken intensieve taaltraining in Brussel.

 

French4Work : Summer Evening

Je werkt met Franstaligen en wil graag snel jouw niveau op peil brengen om efficiënter te kunnen werken.

Kies dan voor onze intensieve avondopleidingen georganiseerd in kleine groepjes.

 

French courses in Louvain-la-Neuve

French4Study : Programma Magellan

Je hebt het Frans nodig voor je studies en onderzoek. Je volgt het Eramus+-programma en blijft in België of of je bent een PHD student.

Kies dan voor het Programma Magellan, georganiseerd in de universiteitsstad Louvain-la-Neuve.

Een unieke gelegenheid om Franse les te volgen en het Belgische universiteitsleven te ontdekken!

 

Overnachting

Als meertalig land, gelegen in het hartje van Europa en op een steenworp van Parijs, Londen en Amsterdam, is België een aantrekkelijke bestemming om Frans te leren en tevens de Franstalige cultuur op te snuiven.

De hoofdstad Brussel is kosmopoliet en multicultureel en is tevens de thuisbasis voor een aantal Europese instellingen, de NAVO en een groot aantal internationale organisaties.

Er zijn tal van bezienswaardigheden waaronder de middeleeuwse Grote Markt en de wondermooie huizen in art-nouveaustijl echte aanraders zijn. Steden als Gent, Brugge en Leuven zijn gemakkelijk te bereiken bestemmingen en je kan er de fantastische Vlaamse architectuur aanschouwen. Natuurliefhebbers halen hun hart op tijdens een bezoek aan de Ardennen of de Hoge Venen. Ook een uitstap naar Belgische kust loont de moeite.

 

Overnachting in Brussel

Gastfamilie

Wil je de Franse taal in het dagelijkse leven beoefenen, dan is overnachten bij een gastfamilie allicht de beste keuze voor jou. Elke familie werd zorgvuldig geselecteerd op basis van hun warm onthaal en hun openheid naar andere culturen toe.

Je neemt actief deel aan het dagelijkse leven van de familie. Je neemt zowel het ontbijt als het avondmaal samen met hen.

De gastfamilies wonen in de buurt van de CLL campus of zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Wens je in een gastfamilie te overnachten, dan neem je contact op met CLL Brussel.

Studio's, kamers, appartementen

CLL werkt samen met de vereniging Brussels Destination. Zij bieden gepersonaliseerde verblijfplaatsen aan voor langere verblijven in Brussel. Gelieve ons jouw voorkeur te geven betreffende het type verblijfplaats dat jou het beste past. Wij brengen je dan in contact met Brussels Destination.

Opmerking: gezien de grote vraag naar verblijfplaatsen in Brussel vragen wij je zo snel mogelijk te reageren.

 

Overnachting in Louvain-la-Neuve

Studentkamer

Dit is de meest populaire manier van overnachten op de Belgische universiteitscampus.

Studenten krijgen zo de kans om autonoom te zijn en tegelijk een sociaal leven te leiden tussen andere studenten.

Meestal betrekt de student een individuele kamer in een huis of appartement tussen andere studenten. In elke kamer staat er een bed, een wastafel, een kast en een bureel. De gemeenschappelijke delen worden ook gebruikt door de andere bewoners van het huis of appartement. In de centrale leefruimte (eetplaats, salon) vind je een ruime keuken. De badkamer is meestal gemeenschappelijk.

Wil je een studio of kamer reserveren, dan je neem je best meteen contact op met onze partner Génération Campus (32 10 47 50 77). Vermeld er meteen bij dat je net bent ingeschreven voor een module bij CLL.

Gastfamilie

Je kan ook overnachten bij een gastfamilie in de buurt van Louvain-la-Neuve. Je krijgt er een aparte slaapkamer en je ontbijt samen met de familie. De badkamer wordt gedeeld met de familieleden.

Wens je in een gastfamilie te overnachten, dan neem je contact op met CLL Louvain-la-Neuve.